Регистрация

Сьомга с мед, чесън, масло и соев сос

Сьомга с мед, чесън, масло и соев сос
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1449

Лесно и бързо пържено филе от сьомга в масло с меден сос и чеснов дъх.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 филета от сьомга или друга риба по избор около 150-180 г всяко (можете да опитате и с котлет от сьомга, но времето за готвене трябва да е с 2-3 минути повече)
  • сол и пипер
  • 1 с.л. олио
  • 20 г масло
  • 2 с.л. соев сос
  • 1 с.л. светъл оцет
  • 2 скилидки чесън
  • 4 с.л. мед
  • 2 листенца пресен лук или няколко стръка див лук
  • бял сусам по желание

Начин на приготвяне:

1. В купичка смесете соевия сос с оцета и меда и разбъркайте хубаво. Добавете намачкания чесън и разбъркайте отново.

2. Филетата сьомга поръсете със сол и пипер двустранно. Дали ще са с кожа или без - решавате вие. Луксозният етикет изисква кожата да се свали, но мнозина я харесват на вкус. Преценете си.

3. Сипете олиото в тиган, добавете бучката масло и пуснете на умерен огън. Щом маслото се разтопи, добавете сьомгата с кожата или мястото, на което била, към дъното на тигана. Гответе 4 минути и обърнете нежно. Със силиконови щипки се получава най-лесно и не рискувате да счупите рибата.

4. Гответе още 3 минути от другата страна, след това залейте с медения сос. Изчакайте 1 минута да кипне, а през това време с лъжица поливайте горната страна. После обърнете филетата за още 1 минута, като пак заливате със сос през това време.

5. Прехвърлете в индивидуални порции и залейте със соса от тигана.

6. Поръсете със семена сусам и нарязан косо лук по желание. Сервирайте докато е топла.

 

Източник: YouTube/Essen Rezepte

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта