Регистрация

Сьомга с картофи и сметана



Сьомга с картофи и сметана
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 2227

Картофен пай с риба, сметанов сос и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 02.03.2017

Правим си рибен пай с "най-българската" риба - сьомга. Първо сваряваме килограм стари картофи, като най-добре да си вземете червени. Е, и с жълти ще се получи ястието. После картофите нарязваме на шайби. Следва да изтъним филетата риба и да запържим лук в масло. Приготвяме си и наситнен копър, както и смесваме животинска незаквасена сметана с яйца. На финала правим няколко филии хляб на трохи в чопъра и си подготвяме сол и бял пипер.

Сега преминаваме към сглабянето на ястието. Намасляваме неголяма тавичка и на дъното й подреждаме картофени шайби. Овкусяваме със сол и пипер. Следва да сложим част от лука, после да подредим рибни филета и да поръсим с наситнен копър и отново да посолим и опиприм. Повтаряме действието до изчерпване на продуктите, като завършваме с картофен пласт. Отгоре заливаме със сметаната с яйца и поръсваме с хлебни трохи.

Остава да запечем за 40 минути и сме готови да хапваме.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта