Регистрация

Сметанова сьомга с пушено сирене

Сметанова сьомга с пушено сирене
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 888

Филе от сьомга в сметанов сос с пушено сирене, чесън, лук и лимони.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600-700 г филе от сьомга
  • сол и пипер
  • 1 лимон
  • 1 неголяма глава лук
  • 3 скилидки чесън
  • 4 с.л. растителна мазнина за готвене
  • 25 г масло
  • 250 мл млечна готварска незаквасена сметана
  • клонка мащерка, ако имате
  • 4 стръка пресен лук или 100 г спанак
  • 100 г пушено сирене
  • няколко листа босилек или магданоз за украса

Начин на приготвяне:

1. Филето от сьомга нарежете на 4 еднакви парчета. Добре е да махнете кожата, ако има такава, но по желание можете и да я оставите. Поръсете двустранно със сол и пипер, нежно обтрийте и покапете със сока на 1/2 лимон. Оставете настрани 15 минути да се маринова.

2. През това време си направете заготовките. Наситнете лука, чесъна нарежете на много малки кубчета, но не минавайте през преса, защото вкусът му ще изчезне. Нарежете на лентички спанака или пресния лук - което сте си избрали. Наситнете си листата босилек или магданоз за поръска на финала. Другата половина от лимона нарежете на кръгчета.

3. Сгорещете мазнината в тиган на умерен огън и сложете рибата да се запечата за по 3 минути от страна, като първо я поставите с кожата или там където е била надолу към тигана. Извадете и намалете леко огъня.

4. Добавете в останалата мазнина маслото, изчакайте да се разтопи и изсипете лука. Гответе 1 минута, добавете чесъна и бъркайте 2 минути до леко позлатяване.

5. Налейте сметаната, поръсете със сол и пипер и пуснете клонката мащерка. Натрошете с пръсти на дребно пушеното сирене, рендосайте го или го нарежете на парченца и добавете. Изчакайте да кипне и бъркайте докато се разтоври. Сипете пресния лук или спанака и отгоре подредете слайсовете лимон. Оставете да ври 2 минути.

6. Подредете парчетата риба в соса, сложете капак и гответе 3-4 минути.

7. Извадете парчетата риба в индивидуални порции, залейте със сметановия сос, подредете резените лимон и поръсете с наситнени листа магданоз или босилек. Сервирайте топло.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта