Регистрация

Пица с домашно тесто и много продукти



Пица с домашно тесто и много продукти
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 970

Пица с домашен блат и топинг от доматен сос със сирена и колбаси.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пица с домашно тесто и много продукти се замесва, гарнира и изпича в канала Всегда Вкусно, за да даде пример, че любимото италианско тестено може да бъде сготвено и в домашната кухня. Пък и хубавото на домашните пици е, че в тях можете да сложите всякакви останали в хладилника продукти от вчерашното събиране с другари или от последното пазаруване. А крайният резултат е като от поръчка на комерсиален доставчик на пици - вкусна, топла, апетитна храна за очите, небцето и тялото.

Първо се замесва тестото. Тази рецепта за тесто за домашни пици можете да използвате за всякакви разновидности на италианския гарниран хляб. Маята се разтваря в топла вода и се добавя към пресято брашно, смесено със сол. Замесва се тесто с помощта на малко царевично брашно или нишесте и мазнина. Гледайте видеото, за да разберете точно как става и какви са грамажите на продуктите за две пици. Следва да разделите на две топки и да оставите тестото да втаса за час.

Топките се разточват на пици. Можете да приберете едната във фризера за друг път. Готовият блат се прехвърля в поръсена с царевично брашно тава и се гарнира - с доматен сос и зехтин, моцарела или други сирена по избор, салами и колбаси каквито харесвате и имате, гъби, домари, червен лук, маслини, люто или сладко чушле - въпрос на фантазия и налични продукти. На финала се поръсва с рендосано жълто сирене и се пече в предварително загрята на 190 градуса фурна за 12 минути. Точните продукти и стъпки на направа - вижте ТУК.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта