Регистрация

Алтернативна пица от зеле с кашкавал и яйце

Алтернативна пица от зеле с кашкавал и яйце
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1657

Зелева запеканка с яйца и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г зеле
  • сол
  • 1 малка консерва царевица (125-200 г)
  • 4 яйца
  • 1 малка опаковка (около 90 г) майонеза
  • 3 с.л. брашно
  • черен пипер
  • 7-8 стръка копър
  • 200 г кашкавал
  • чубрица или шарена сол
  • олио за готвене

Начин на приготвяне:

1. Зелето нарежете на ситно. Прехвърлете в купа, посолете и настискайте.

2. Яйцата разбийте в друга купа. Изстискайте с ръце отделилата се вода от зелето и добаветенаситненото зеле при яйцата. Отцедете царевицата от соса на консервата и вкарайте в ястието.

3. Разбъркайте и прибавете майонезата, брашното и черен пипер. Размешайте.

4. Наситнете копъра, а кашкавала - рендосайте. Сложете в сместа половината от кашкавала и копъра. Разбъркайте финално.

5. В малък тиган сгорещете растителна мазнина за готвене. Изсипете половината от сместа, заравнете, захлупете с капак и оставете да се готви докато краищата покафенеят. С помощта на чиния обърнете и гответе и от другата страна няколко минути. После прехвърлете в блюдо и докато е топла, поръсете с кашкавал, подправка по избор и пресни листенца копър.

6. Сгответе по същия начин и втората зелева палачинка. Ето рецепта, подходяща за кето диета.

 

Източник: YouTube/Готовим с Матеевой Натальей

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта