Регистрация

Сметанова пица с пилешко и моцарела



Сметанова пица с пилешко и моцарела
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2543

Домашна бяла пица с пилешки гърди, сметанов сос с пармезан и топинг от моцарела и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 06.06.2017

Истинската пица не трябва да прелива от продукти, за да може езикът да оцени реалния й вкус и да усети всяка нейна съставка. Ръководени от това златно италианско правило в пицарството Лора и Стоян правят нетрадиционна, но вкусна пица, замесена с домашно тесто. Така си гарантират съвършенство - в дебелината на блата, плътността на соса и вкуса на месното покривало.

Първо се замесва тестото - с вода, зехтин и суха мая, като се оставя да втаса хубаво, за да бъде пицата ефирна. И докато времето и температурата оказват своето благотворно влияние върху маята, водещите се заемат с приготовлението на мръвката. Пилешки гърди се намазват със зехтин и се овкусяват със сол и пипер. След това се запичат на грил тиган и се нарязват на парченца. После идва ред и на сметановата основа, за която се загрява течна животинска сметана заедно с настърган пармезан за сгъстител.

Следва да се разточат и подредят пиците. От използваното количество се оформят четири средни по размер пици, но ако разполагате със семейна тава, можете да си направите една доста голяма пица. След разточване тестото се намазва със сметановия сос, върху него се подреждат парчетата пилешко и отгоре се слагат резени моцарела и шайби червен лук. Ако сте загрели добре съда, в който ще печете, ви остава само да почакате 10 минути докато тестеното изкушение се сготви. По желание можете да замените лука с чушки или гъби. Когато правите домашна пица, не се страхувайте да импровизирате според вкуса си.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта