Регистрация

Домашен хляб в плик с микс от брашна



Домашен хляб в плик с микс от брашна
Средно   |   Порции 1 хляб   |   Видяна: 1540

Печена питка в плик за готвене с царевично и бяло брашно и мая.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Хляб в плик за печене - уникална идея на канала Dazzle Spoon за домашен насъщен със суха мая, който не изисква особено месене и се изпича, запазвайки влагата и сочността си. Ако искате да опитате различен хляб с царевично брашно и бяло брашно, с хрупкава кора, мека и въздушна сърцевина, пробвайте с тази рецепта. Направата е доста бърза, ала изчакването за втасване и печене си изисква три часа - време, което реално можете да отделите за себе си докато чакате хлябът да стане готов.

Първо се активира маята в чаша с топла вода, захар и брашно. През това време се пресяват двата вида брашно, добавя се сол, налива се шупналата мая, още вода, олио и се бърка. Когато продуктите се обединят в тесто, се меси известно време и се оставя за час да втаса. Следва да се премеси за кратко, да се набута в плик за печене, да се поръси с брашно и да се остави да втаса за още час.

После се пъхва в загрята на 180 градуса фурна за час. Веднага след изваждане от печката се маха пликът, за да не се образува прекомерна влага, която да направи насъщния глетав. А след още 5-6 минути можете да разрежете и да поднесете с любимото ястие или намазан с масълце и поръсен с подправки. Гледайте видеото, за да разберете точните продукти и стъпки на направа.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 3:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта