Регистрация

Бананов хляб с яйца

Бананов хляб с яйца
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 3703

Хляб със сода, масло и банани.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 чаши обикновено брашно
  • 1 ч.л. сода бикарбонат
  • ¼ ч.л. сол
  • ½ чаша масло
  • ¾ чаша кафява захар
  • 2 разбити яйца
  • 1-3 чаши презрели намачкани банани

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 175 градуса. Леко намазнете 20х12 сантиметрова тава за хляб.

2. В голяма купа, смесете брашно, сода бикарбонат и сол. В отделна купа, разбийте заедно масло и кафява захар. Разбъркайте вътре яйцата и намачканите банани, докато сместа стане хомогенна.

3. Смесете банановата смес в брашнената смес, бъркайте, за да се навлажни.

4. Изсипете тестото в приготвената тава. Печете в предварително загрята фурна от 60-65 минути, докато клечка за зъби забита в средата на хляба излезе чиста.

5. Оставете хляба да се охлади за 10 минути, после го обърнете върху решетка за да го извадите.

 

Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта