Грис халва със стафиди
     Лесно   |   Порции 4-8
  |   Видяна: 4648
    
Домашен десерт с грис и цитрусови плодове.
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша грис
- 1 чаена чаша захар
- 1 чаена чаша олио
- 3 чаени чаши вода
- настъргана кора от лимон
- ½ чаена лъжичка канела
- половин чаша ядки / орехи, бадеми, лешници/
- шепа стафиди
- ванилия (есенция)
Начин на приготвяне:
В дълбок съд поставяме олиото и пържим гриса до златисто при непрекъснато бъркане. Сваляме от огъня, добавяме захарта и продължаваме да бъркаме.
 
 След 2-3 минути постепенно наливаме водата и продължаваме да бъркаме, като последователно прибавяме и ванилията, канелата и ядките до сгъстяването на сместа.
След като е готова, изсипваме получената консистенция в подходящ съд и украсяваме с ядки и плодове /портокали или каквото обичаме/.

Най-важните съставки
бадеми, ванилия, ванилова есенция , вода, грис, захар, канела, лешници, лимон, лимонова кора, олио, орехи, стафиди
Време за приготвяне: 
Време за готвене: 
 



 
		     
		     
		     
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ