Регистрация

Халва от оризово брашно



Халва от оризово брашно
Средно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 2066

Оризова халва с розова вода, кардамон и шафран.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 20.10.2017

Халва с грис се прави лесно и е любим десерт от детството на мнозина. Навиците обаче могат да бъдат модернизирани, като си направим сладкиша с малко по-ексцентрична суровина от грис или булгур, а именно оризово брашно. То не съдържа глутен, затова и десертът е подходящ за хора с алергия към глутен. Лора и Стоян ни убеждават с една безценна рецепта за ориенталска халва, че вкусните хапки могат да бъдат лесно направени и в домашни условия.

Първо се приготвя сиропа, като се кипва вода със захар, стрита шушулка кардамон и шафран. Не се скъпете, а си го купете, ако ще приготвяте тази халва. Той отговаря за автентичния й вкус и цвят. Когато сиропът е готов, се обогатява с розова вода и се оставя настрани.

В сух тиган се запича брашното, като е важно да не го прегорите. После се добавя масло и се пържи до сгъстяване, като е необходима и добавката на малко вода. Накрая сиропа се изсипва при запърженото оризово брашно, ястието се прехвърля в тава, заравнява се, покрива се със стреч фолио, за да не хване коричка и се оставя да стегне.

А след това халвата е готова. Можете да я нарежете на традиционните хапки, на които се продава по магазините и да я направите абсолютно като купешката, поръсвайки с нарязани ядки шамфъстък.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта