Регистрация

Прясно зеле с наденички



Прясно зеле с наденички
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 116

Задушено зеле с наденица и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Вкусна есенна гозба от прясно зеле с месо откриваме във v-box 7 канала agleu_mama, където припкавата домакиня и авторка на влога Зорница показва как приготвя зеле с наденица за цялото семейство. Получава се вкусна манджичка, а изборът на наденица е от особена важност за крайния резултат. Ако решите да си го направите, помислете добре какви ястия харесвате и оттам преценете дали да си купите пикантна наденица, дебела или тънка, свинска или пилешка. Хитра идея би било да комбинирате два вида наденица, които си контрастират като сурова свинска и пушена пилешка или чоризо например. Количеството също е по избор, в зависимост дали искате мръвката просто да присъства в ястието или да акцентира в него. Останалото е лесно.

Взимате си зелка около килограм и я нарязвате на тънки лентички. Прехвърляте зеленчука в дълбока тенджера с капак, наливате вода, подправяте със сол, червен и черен пипер и сипвате малко олио или друга предпочитана растителна мазнина. Можете по желание да добавите пушен червен или лют пипер, кимион или мащерка, риган и дори къри, ако търсите по екстравагантен вкус. Ако сте в зимно настроение, можете да метнете при зелето и няколко резена сланина. После захлупвате с капака и готвите докато обемът спадне поне наполовина.

През това време с готварска ножица си нарязвате наденичките на парчета. Внимавайте, защото някои от тях задължително се белят. След това в тиган се сгорещява растителна мазнина и колбасчетата се запържват вътре. На финала наденичките се вкарват при вече сготвеното зеле и с оставят да покъкрят с него няколко минути. После манджичката е готова за сервиране.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта