Регистрация

Пиле със зеле, лук и моркови

Пиле със зеле, лук и моркови
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 866

Манджа с пилешки хапки и прясно зеле в доматен сос с моркови и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. олио
  • 500 г пилешко филе (гърди, може и пържола от бут без кост) + 2/3 ч.л. сол
  • сол и черен пипер
  • 2-3 глави лук (около 300 г общо) + 1 с.л. олио
  • 3 моркова - около 350 г общо
  • 1 ч.л. захар + 1 ч.л. сол
  • 350 г прясно зеле
  • 4 скилидки чесън
  • 3 с.л. доматен концентрат
  • 150 мл вода
  • листата на няколко стръка магданоз

Начин на приготвяне:

1. Нарежете пилешкото месо на продълговати хапчици, лука - на тънки полумесеци и разделете отделните влакна, морковите рендосайте на едро ренде, зелето нарежете на много тъничко, а чесъна наситнете.

2. В голям тиган, който разполага с капак сгорещете 2 с.л. олио и изсипете пилешките месца. Поръсете с 2/3 ч.л. сол и черен пипер на вкус и гответе на силен огън 4 минути като периодично разбърквате, за да се запечатат и побелеят филенцата от всички страни.

3. Извадете пилешкото в отделен съд, намалете огъня на умерен, сипете 1 с.л. олио и добавете лука. Гответе 2 минути, добавете морковите, овкусете със сол и захар и гответе и бъркайте още 3 минути.

4. Прибавете зелето. Най-вероятно тиганът няма да успее да побере всичко на един път, затова сложете половината, разбърквайте няколко минути докато се смеси с останалите продукти и намали обема си и вкарайте и втората част. Гответе и бъркайте още 3-4 минути докато слегне и се омеша хубаво.

5. Прибавете чесъна, разбъркайте го и оформете кладенче в средата на тигана. Изсипете вътре доматения концентрат, размешайте го и залейте с водата. Щом закъкри, разбъркайте заедно съдържанието на тигана, съвсем леко намалете огъня, но така че да остане умерен, и сложете капак. Оставете да се готви 20-25 минути.

6. Прибавете пилешките хапки в ястието, разбъркайте и сложете капака за още 5 минути. След това поръсете с листа пресен магданоз и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта