Регистрация

Пилешко с ориз по малайзийски

Пилешко с ориз по малайзийски
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 3425

Пилешки бутчета с бял ориз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. обикновен ориз
  • вода за варенето на ориза
  • 1 с.л. масло
  • 2 пилешки бутчета (с кожата)
  • малко парче джинджифил
  • 1 с.л. сос от стриди
  • 1 с.л. тъмен соев сос
  • 1 с.л. мед
  • щипка сол
  • краставица (нарязана)
  • домати
  • сладък чили сос

Начин на приготвяне:

1. Сложете ориза в съд за готвене на ориз с вода.

2. Добавете маслото и пилешките бедра, джинджифила и сол на вкус. Когато оризът се свари, сложете пилешкото в купа. Добавете соса от стриди, меда и тъмния соев сос към пилешкото и разбъркайте хубаво.

3. Загрейте олио в тенджерка и изпържете пилешкото на слаб огън за около 5 мин. Внимавайте да не е много горещ съдът, за да не залепва. Регулирайте огъня при необходимост.

4. Сложете пилешкото в чиния с ориз и поднесете с краставица, домати и чили сос.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта