Регистрация

Панирано пиле с наденица, ориз и портокали



Панирано пиле с наденица, ориз и портокали
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1040

Пилешко по испански. Пилешки гърди на тиган с ориз, пикантен колбас, зеленчуци и бяло вино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пиле по испански - тази рецепта наподобява комбинация от паеля, ризото и капама и представлява различно пиле с ориз на тиган, носещо пикантността на наденички, сочността на портокали и чери домати и аромата на мащерка. Прави се също така лесно, както и традиционният ориз с пилешко, но е доста по-различно на вкус. Как точно се приготвя - показва Миро в канала си Готвене за начинаещи.

Първо месото, около 600 г, се реже на хапки, лука и чушките - на полумесеци, чери доматите се разполовяват и разделят на четвъртини, а чесънът се наситнява. Ориз басмати се накисва във вода, за да се измие добре след това. Парчетата пилешко филе се овалват в брашно, а после се пържат в зехтин или друга подходяща за термична обработка мазнина на умерен към силен огън колкото да се запечатат. Изваждат се в отделен съд.

На мястото на пилешкото се изсипват чушките, след няколко минути и лука и се готвят под капак докато се отпуснат. След няколко минути се добавят кръгчета наденица, чоризо или друг пикантен колбас, който да пусне деликатна лютивина. Готви се 3-4 минути. Можете да сложите по-голямо количество, ако харесвате повече месо. Следва да се прибави измитият ориз - 150-180 грама, да се позапържи и овкуси с подправки. Пилешките хапки се връщат в ястието, прибавят се нарязани бадеми за хрупкав елемент - 40-50 грама са напълно достатъчни. Залива се със 120 мл бяло вино, готви се докато се изпари, а след това се добавят 200 г чери домати и се залива с 300 мл пилешки бульон. След кипване се покрива с капак, температурата се намалява и се готви около 20-25 минути.

През това време можете да си почистите пресни листа мащерка и да филетирате портокала. Как - гледайте във видеото. Малко преди махане от котлона ястието се подправя с прясна мащерка и пресни филета портокал. Съвсем скоро е готово за сервиране.

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта