Регистрация

Псевдо-пиле Алфредо

Псевдо-пиле Алфредо
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 2391

Изключително подробна рецепта за паста с пилешко и сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • гъбена крем-супа
  • 300 г пилешко (която и да е част) - може да се замени с тофу или някакъв друг протеин
  • 1 сладка чушка
  • гъби
  • други зеленчуци по избор
  • паста (за тази рецепта са използвани спагети)
  • пресен босилек
  • 1-2 ч.л. италиански подправки
  • бяло вино (независимо какво)
  • щипка морска сол (може да се замени с трапезна)
  • 2-3 ч.л. счукан чесън
  • 1-2 ч.л. зехтин

Начин на приготвяне:

Подготовка:

1. Измийте и нарежете зеленчуците на ленти или кубчета.

2. Сварете пастата за около 7-8 мин. или докато стане ал денте.

3. Затоплете гъбената крем супа като разбърквате от време на време.

На пилето:

1. В отделен тиган сипете зехтина и прибавете счукания чесън.

2. Сипете бялото вино и пилето.

3. Гответе до покафеняване (можете да прибавите брашно към пилето преди да го сложите в тигана, за да стане по-кафяво).

4. Поръсете с щипка-две морска сол за вкус.

5. Пилето става бързо, така че внимавайте да не изгори.

6. Щом стане леко златисто, изключете котлона.

7. Отделете настрана.

На соса:

1. След пилето сложете зеленчуците.

2. Разбърквайте от време на време.

3. Прибавете накъсаните листа пресен босилек в соса.

4. Сипете и италианските подправки и разбъркайте.

5. Сосът става готов за не повече от 7 мин. (внимавайте зеленчуците да не се разкашкат) .

6. Изключете огъня.

Поднасяне:

1. Пастата се слага първа.

2. Прибавете соса.

3. Ако искате разбъркайте.

4. Украсете с още босилек.

5. Добър апетит!

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта