Регистрация

Чаван муши - яйца с пилешко бутче

Чаван муши - яйца с пилешко бутче
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 2241

Задушен на пара яйчен крем с пиле и гъби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 яйца
  • 1/2 ч.ч. бульон даши
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1 с.л. соев сос
  • 1 ч.л. захар
  • 1 ч.л. саке
  • 1 пилешко бутче
  • 4 шийтаке
  • 30 г мицуба (трилистник; по желание)
  • 60 г рибено ролце камабоко (по желание)

Начин на приготвяне:

1. Нарежете пилешкото на малки кубчета. Нарежете камабокото и шийтаке гъбите наситно.

2. Разбийте яйцата в купа (без да стават на пяна). Прибавете бульона даши, соевия сос, солта, сакето и захарта.

3. Прецедете яйчената смес.

4. Пригответе четири чаши за чай и сложете във всяка шийтаке, пилешко и камабоко. Налейте от яйчената смес във всяка чаша. (Напълнете до 3/4 от ръба.) Сложете мицуба във всяка. Покрийте чашите с похлупаци. (Изпозлвайте алуминиево или найлоново фолио ако нямате капачета.) Предварително загрейте уред за варене на пара на висока температура.

5. Намалете огъня и внимателно сложете чашките вътре. Варете на пара яйчения крем 15 мин. Пъхнете клечка за зъби в средата на крема - ако излезе чиста, значи е готово.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта