Регистрация

Пастет от шунка и крема сирене

Пастет от шунка и крема сирене
Лесно   |   Порции 850 грама   |   Видяна: 952

Крем за мазане с шунка и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 опаковка крема сирене за мазане (тип Филаделфия)
  • 1 опаковка крем сирене (от онези, които приличат на масло)
  • 1/2 опаковка масло (60-65 грама)
  • 200 грама шунка или друг колбас по желание
  • 1-2 стръка пресен лук
  • 2 скилидки чесън
  • 150 г орехи
  • стреч фолио за навиване по желание

Начин на приготвяне:

1. Крем сиренето и крема сиренето изсипете заедно в купа.

2. Разтопете маслото на водна баня и залейте сирената. Разбъркайте до гладкост.

3. Добавете наситнените колбас и лук и намачкания чесън. Разбъркайте отново и приберете в хладилник за няколко часа.

4. Извадете сместа и изсипете в стреч фолио. Можете да разделите на няколко по-малки порции.

5. С помощта на лист фолио оформете подобие на салам. Приберете в хладилник.

6. Преди поднасяне извадете "салама" от фолиото и го отъркаляйте хубаво в натрошени орехи. Друг вариант е да добавите и орехите в маслената смес и просто да сервирате в купа за топкане. Така е по-малко представително, но пък по-семейно и лесно за направа.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1 ден

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта