Регистрация

Пастет от риба с масло

Пастет от риба с масло
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1009

Как се прави пастет от риба или рибен пастет с масло и подправки?

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г филе от треска или бяла риба
  • 200 г масло
  • 100 г кашкавал
  • 2 ч.ч. мляко (500-600 мл)
  • 1 дафинов лист
  • 1/2 глава лук
  • сол, пипер и горчица на вкус

Начин на приготвяне:

1. Кипнете млякото. Докато завира, нарежете рибата на хапки.

2. Пуснете рибата във врящото мляко и добавете лука и дафиновия лист. Оставете да се свари месото (около 15-тина минути).

3. Извадете свареното филе, подсушете с домакинска хартия и оставете да се охлади.

4. Минете два пъти месото през месомелачка.

5. Смесете го с размекнатото на стайна температура масло и рендосания кашкавал. Овкусете със сол и пипер и добавете малко горчица.

6. Разбъркайте добре и съхранявайте в хладилник до момента на сервиране.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта