Регистрация

Сос за мазане с бекон и крема сирене

Сос за мазане с бекон и крема сирене
Лесно   |   Порции 5   |   Видяна: 1070

Печен бекон в крема сирене с пресен лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г бекон на слайсове (тънки)
  • 2 опаковки (х 240 мл всяка) крема сирене Филаделфия
  • 3 с.л. майонеза
  • 1-2 стръка зелен лук
  • 100 г орехи

Начин наприготвяне:

1. Ореховите ядки разстелете в тава, застлана с хартия за печене и запечете за 10 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. Може вместо това да ги жаренете на сух тиган. Идеята е да си освободят ароматите.

2. Лентите бекон запечете двустранно на сух тиган. След това посатвете върху домакинска хартия за 5-6 минути, за да попие мазнината им.

3. В купа смесете майонезата и крема сиренето. Наситнете лука и с нож нарежете запечените орехи. Прибавете в дипа.

4. Наситнете и бекона. Вкарайте го в общата смес и разбъркайте добре.

5. Поднесете като мезе за боцкане или сос за мазане на хляб, сухари, солени бисквити, крекери и дори тортиля чипс. Много е апетитно.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта