Регистрация

Бьоф Строганов с крема сирене

Бьоф Строганов с крема сирене
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 3902

Говеждо месо със зеленчуци и крема сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 0,5 кг телешка кайма
  • 1 голяма зелена камба, нарязана на кубчета
  • 1 купа гъби, нарязани
  • 1 голяма глава лук, нарязан
  • 4 скилидки чесън, накълцани
  • 1 ½ чаша (или повече) пилешки бульон
  • ¼ чаша вино за готвене (бяло)
  • около 240 г крема сирене, нарязано 
  • 1 готова гъбена супа от консерва
  • ¼ чаша прясно мляко
  • сол и черен пипер
  • зехтин
  • яйчена юфка

Начин на приготвяне:

Можете да замените крема сиренето със заквасена сметана, а вместо телешка кайма можете да използвате накъсано телешко месо.

В тази рецепта се използва юфка, но ястието може да се сервира и с друг вид паста по ваше желание или с ориз.

1. Сварете юфката в подсолена вода според указанията на опаковката.

2. Изпържете лука, чушките, чесъна и гъбите в зехтина.

3. Добавете телешкото и изпържете, докато придобие златист цвят.

4. Добавете нарязаното крема сирене и разбърквайте, докато се разтопи.

5. Прибавете виното, млякото и пилешкия бульон.

6. Добавете гъбената супа. Оставете да поври на огъня за няколко минути.

7. Подправете със сол и черен пипер.

8. Сервирайте върху юфката.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта