Регистрация

Паста Строганов с кайма и гъби



Паста Строганов с кайма и гъби
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1372

Талятели с кайма и сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 22.11.2017

Лора и Стоян създават интересна интерпретация на традиционното ястие Бьоф Строганов, като поднасят негово подобие върху канапе от паста, за да се получи едно питателно тестено основно ястие с месо и киселеещ сос от заквасена сметана. Това е хитра идея, ако не искате да хапвате крехкото телешко с хляб, но все пак целите да се заситите. Рецептата се приготвя лесно, но е изтънчена и апетитна.

В тиган с масло запържваме наситнени лук и чесън и щом започнат да придобиват прозрачност, добавяме нарязани на парчета гъби и оставяме да се готви. В друг съд със загрята мазнина добавяме смляна телекшка плешка, която готвим до разпад на трохи, след това овкусяваме със сос Уорчестър и наливаме телешки бульон. Оставяме на огъня докато течността се редуцира, а месото стане особено крехко и апетитно.

В тигана с телешкото добавяме заквасена сметана и изсипваме сготвените зеленчуци - получава се апетитна заливка за паста, подобна на сос Карбонара с кайма, но тук вместо доматения сос присъства киселата нотка на заквасената сметана.

Пастата се сварява в подсолена вода. Лора и Стоян избират талятели, но човек може да се спре на всякакъв вид паста, та дори и на орзо. В големи чинии на дъното се поставя от сварената паста, отгоре се разпределя каймяната запръжка, след това се добавя по лъжичка закрасена сметана и накрая се поръсва с наситнен пресен магданоз. Ястието е готово за сервиране в цялата си прелест.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта