Регистрация

Домашен Бьоф Строганов с телешко бонфиле



Домашен Бьоф Строганов с телешко бонфиле
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 985

Телешки хапки в сметанов сос с гъби, лук и кисели краставички, поднесени върху канапе от бял ориз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бьоф Строганов е класическо руско ястие, придобило популярност по целия свят. В основата му е телешкото месо, като се избира мръвка, бедна на колаген. Тя се съчетава с кисели краставички, лук и гъби и къкри в уникален сос от вино и деми глас с горчица, за да се получи вкусова идилия. Как точно се приготвя Бьоф Строганов у дома, показва Миро в канала Готвене за начинаещи.

Първо се правят заготовките - около 400 г телешко се реже на лентички, подобни на жулиени. Следва да се поръси със сол и пипер и да се оваля в брашно без да се прекалява с количеството. Лукът и гъбите се режат на полумесеци, краставичките - на тънки лентички. 200 г ориз се измива и се залива с 450 мл вода. Добавят се 2-3 бучици масло, завива се с фолио и се пъхва в загрята на 170 градуса фурна. В тиган се сгорещяват масло с олио и в тях се запечатват на силен огън телешките жулиени. Вадят се в отделен съд, котлонът се намалява и се добавя още малко масло в тигана. В него се запържва лука, добавят се гъбите - около 150 г и се готви няколко минути. След това влизат киселите краставички. Налива се вино, добавя се сос деми глас и се оставя да покъкри 5-6 минути при периодично бъркане.

Сосът се обогатява със заквасена сметана, а щом кипне, се връщат мръвките. Всичко заедно се готви още 6-7 минути и се снема от огъня. Готовият ориз се разрохква с вилица и се оставя да се охлади леко и да изпари остатъчната вода от себе си. Ястието се подправя с магданоз и се сервира върху канапе от ориза. Как точно се приготвя - гледайте във видеото по-горе.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта