Регистрация

Шантави домакински прибори и техните изобретатели

02 Aug 2013   /   nina123   /   Видяна: 3569
Шантави домакински прибори и техните изобретатели

Тостер пече филийки с усмивки и мадами по монокини, а електрическа вилица върти спагетите за изяждане.

Човешката креативност край няма, особено щом се отнася до намаляване на усилията за извършване на някакво действие или придобиване на известност чрез щура идея. Днес ние от kulinarno.bg ще ви представим няколко шантави откриватели в областта на храненето, както и техните гениални творения, носещи духа на доброто настроение.

Американка от Ню Джърси имала много злояди дечица и се притеснявала всеки път, когато малчуганите й тръгвали на училище без да закусят. Креативната майка се сетила, че храната освен с вкуса си, може да бъде атрактивна и чрез визия, затова впрегнала мисловния си потенциал в създаването на нещо наистина интересно за хапване. Потърсила помощта на свой познат, който по професия бил дизайнер на тостери. Специално за нея той изработил уред, който от едната страна изпичал филийката във формата на усмихнато лице, а от другата – на натъжено. И върху така изглеждащата закуска жената започнала да реди плодове, да импровизира със сметана, да декорира деликатеси. Ефектът дошъл бързо, а „усмихнатият тостер“ станал хит на пазара за електроуреди в САЩ. Негови последователи днес правят филийки с женски тела по монокини, домашни любимци, природни пейзажи, анимационни герои.

Белгиецът Ян Рейп бил привърженик на философията, че храната трябва да се докосва с ръце преди да се изяде, но често бил гледан с укор, когато хапвал с ръце в ресторанта на службата. Колегите му правили забележки, шегували се с него и дори закачили табела, гласяща „Ползването на прибори е задължително“. Рейп обаче се сетил как едновременно да влезе в общоприетите норми, като не загърбва хранителното си верую. Той си направил напръстник – вилица, който представлявал дебел пръстен за показалец с 4 зъбци, които излизат от пръста на разтояние 5 см. над нокътя. Поставена на показалеца на дясната ръка самоделната вилица набождала продукта, който изобретателят успявал да докосне с палеца на същата си ръка преди да го погълне. Творението му така и не достигнало широкия пазар, но чрез него мъжът решил важен свой проблем.

На фирма, производител на паста и тестени изделия от Неапол било поръчано да направи за частно парти спагети – дълги по 1 метър. Колкото и атрактивен да бил за гостите продуктът, оказало се, че изяждането му по установените норми с навиване върху вилица, подпряна на лъжица, е доста трудно. Тогава производителят се сетил, че може да бъде изобретен уред, специално предназначен за яденето на спагети. Така на пазара се появила електрическата вилица за паста, която е с неподвижно тяло, въртяща се глава със зъбци, която загребва и навива и страничен ринг около роторната част, който придържа спагетите да не се развият, след като веднъж са компресирани на топка. На дръжката на вилицата има малко копчче, с което се стартира и прекъсва процесът на въртене. Италианците се надяват, че творението им ще навлезе като задължителен прибор за ядене на дълга паста.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Иновативен сензор измерва витамините в храните

Апарат показва колко витамини има в плодовете и зеленчуците, за да помогне на производителите да създават максимално полезна стока и да ориентира купу виж още »

Шантави кухненски уреди в Amazon – част 2

Изобретения, които улесняват работата на модерните домакини в кухнята.   виж още »

Лед от алкохол - хит при коктейлите

Нова машина прави алкохола на кубчета.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта