Регистрация

Лед от алкохол - хит при коктейлите

17 Jan 2018   /   nina123   /   Видяна: 2007
Лед от алкохол - хит при коктейлите

Нова машина прави алкохола на кубчета.

 

Барманите от край време имат проблем, чието елиминиране ще направи всеки коктейл по-дързък. За да се задържи истинският хляд в напитката, трябва да се добави лед, но той се топи и се превръща във вода, а тя от своя страна разрежда питието и го прави блудкаво за ценителите. От друга страна пък, елиминирайки леда, коктейлът се стопля бързо и качествата му не могат да бъдат оценени.

 

Част от алкохола в напитките трябва да се добавя в замразен вариант. Тази идея хрумва на бармани още през 30-те години на 20-ти век, но се появява въпросът как да се замрази висококачествена и високоалкохолна напитка. Спиртът в течността изисква особено ниски температури, поддържането на които са си сложна работа в нелабораторни условия. Но решението на задачата бе презентирано на Изложението на потребителска електроника на 16.01.2018-а година в Лас Вегас, което ще продължи до 20-и януари.

 

Специален фризер за алкохол се стреми да стане хит сред барманите. Новото изобретение представлява мини хладилник експресно развиващ особено ниска температура, който предлага специални ледарки за най-използваните твърди алкохоли. Така всеки от тях се замразява при точно определна температура и се превръща в кристални блокчета, които хем да изстудяват коктейла, хем да не го разводняват.

 

Алкохолната ледарка ще влезе в продажба още тази година, обещават производителите, които успяха да зарадват потребителя и с поносимата цена от $ 5 000. За тази сума бармани, заведения и клиенти ще се радват на добре замръзнали водка, ром, уиски, текила и още бази за коктейли. Ще могат да използват уреда и за кристализиране на някои от най-честите негазирани безалкохолни добавки, които бавно ще се топят по време на пиене. Така сокът от нар и захарният сироп също ще се превърнат в коктейлни кубчета. Очаква се новите коктейли, направени балгодарение на тази джаджа да радват клиентите с неповторим и наситен вкус.

 

Модерната задача на съвременните бармани става обаче и по-трудна – те вече ще трябва да преценяват каква част от съставките на напитката тябва да се сложат в течно и каква в замразено количество, както и да изчислят времето за стапяне така, че балансът между компонентите да бъде запазен в процеса на пиене. Сега остава въпросът дали иновативното изобретение, сбъднало мечтата на барманите, наистина ще ги улесни или пък ще им създаде трудности при правенето на коктейли.

ПОДОБНИ СТАТИИ

EatWell - българско изобретение вкарва диетолога в смартфона

Приложение за смартфони дава идеи кога с какво да се храним, за да пестим време и да се грижим за здравето си. виж още »

Шантави домакински прибори и техните изобретатели

Тостер пече филийки с усмивки и мадами по монокини, а електрическа вилица върти спагетите за изяждане. виж още »

20-те най-значими готварски открития

Английски учени направиха списък на най-важните човешки идеи и технологии за отглеждане на продукти и превръщането им във вкусни ястия. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта