Спагети с тиквички, риба и лимон
Дребна морска риба "наднича" от вашата паста.
Необходими продукти:
- 300 г сварени спагети
 - 100 г дребна риба
 - кората на 1 лимон
 - 1 ч. л. червен пипер на люспи
 - 1 ч. ч. брашно
 - шепа прясно нарязан магданоз
 - 1 средно голяма тиквичка, нарязана на жулиени
 - 1 чаша сух вермут
 - 3 скилидки чесън, пресовани
 - 2 малки глави лук шалот, смляни
 - 1 голяма червена люта чушка, нарязана на ситно
 - лимонов зехтин
 - студено пресован зехтин
 - морска сол
 - черен пипер
 
Начин на приготвяне:
1. Оваляйте дребните рибки в солта, брашното, половината от настърганата лимонова кора, черния пипер и люспите червен пипер.
2. Изпържете рибките в сгорещено олио докато станат хрупкави и ги оставете настрани.
3. Запържете в сгорещен зехтин чесъна, лука и лютата чушка.
4. Прибавете нарязаната на жулиени тиквичка и пържете още 5 минути. Овкусете с подправките.
5. Прибавете вермута и оставете на котлона докато поизври – около 5 минути. Овкусете.
6. Прибавете останалата част от лимоновата кора, спагетите, магданоза и разбъркайте. Прибавете още малко зехтин ако е необходимо.
7. Севирайте в чиния с пържените рибки и наръсете с лимоновия зехтин.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ