Регистрация

Шантави кухненски уреди в Amazon – част 2

10 Oct 2019   /   nina123   /   Видяна: 1636
Шантави кухненски уреди в Amazon – част 2

Изобретения, които улесняват работата на модерните домакини в кухнята.

 

Вече приветствахме човешкия гений в идеята за улесняване на модерната домакиня, като показахме някои от най-продаваните кухненски уреди в Amazon, превърнали се в класика за съвременния готвещ човек. (Джаджите за готвене – вижте ТУК.) Оказва се обаче, че те са малка част от шарения свят на търговията, предназначена за създателите на домашна храна. Затова ще презентираме поредната доза изобретения, улесняващи и подобряващи работата зад плота и тиганите. Ето какво още намерихме в сайта за световна онлайн търговия.

 

Капак, който пази от пръсканеКапак против пръскане при пържене. Това е Standing Splatter Screen. Ако искате хрупкави картофи, пилешки филенца, зеленчуци и въобще храна, която да издава специфичния звук на хрускане, то трябва да миете печка след приготвянето ѝ. Ако покриете тигана с капак, продуктът вече не е твърд и хрупкав, ами се задушава и омеква, попивайки още по-голямо количество мазнина. Вече има решение. Това е капак за тигани и тенджери с топлоустойчива дръжка, чиято повърхност е направена от микродупчици. Така олиото не изхвърча от съда по печката и плота, а продуктът се пържи, защото парата излиза през ситните отворчета. Освен това капакът има стойка от едната си страна. При махане от съда лесно се поставя на плота без да го прогори и без да капе кондензирана мазнина от него. Практично, нали?

 

Автоматична мачкалка за картофи и зеленчуциАвтоматична преса за пюрета. Masha 2x е модерен заместник на пресата за картофено пюре и варени зеленчуци, особено полезна за майките на мъници, които предстои да бъдат захранени с вкусотиите в менюто на върастните. Ако ви е омръзнало да мачкате с вилица варените картофи и моркови, този уред ще ви спести усилия и досадна работа. В основата си представлява пасатор, но не смила продуктите чак до степен на гладко пюре, а запазва елементарната им цялост. Хем е гладко хем, има текстура с парченца. Можете да смените приставката за по-едро и по-фино намачкване, за да постигнете желания резултат на вашето ястие. Уредът работи на ток, затова няма да се налага да запретвате ръкави и да се измъчвате с кухненски фитнес.

 

Уред за изстискване на цитрусиМеханична изтисквачка за лимони Freshforce. Повечето електрически сокоизтисквачки са или с метални остриета, или се почистват трудоемко, а понякога и двете. Затова създателите на този уред гарантират запазване на полезността на фреша, лесно и бързо почистване на джаджата и до 60% повече сок спрямо традиционните ръчни цитрус преси. Изобретението представлява подобие на старите преси за чесън, но отгоре е снабдено с обърнат наопаки черпак, който натиска плода. От долната част сока изтича през отвор директно в чашата, като можете да поставите и специална цедка, задържаща едрите парченца. Така цитрусът се изстисква буквално до кората. Дръжката е на принципа на лоста на Аристотел, където дългото рамо изисква по-малка сила за постигане на по-голям ефект. Дори и децата могат да работят с уреда, защото с него се борави лесно и безопасно.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Нетипични приложения на пресата за картофи

Мачкалката за картофи прави страхотни яйца за закуска, доматени сосове с желаната текстура и дори вади врящи продукти от бульон.   виж още »

Шантави домакински пособия, открити в Amazon

Тиган за готвене на няколко храни едновременно, нож за пресни и сушени подправки, поставка, която пази чашата от разливане и бъркалка за кайма са сред виж още »

Изобретение показва дали напитката е менте

Уред отчита пречупването на светлина от питиета и измерва тяхното качество.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта