Регистрация

Основни задължения на мъжете в кухнята

28 Jun 2017   /   nina123   /   Видяна: 2436
Основни задължения на мъжете в кухнята

Какво най-често се налага на обвързаните мъже да правят в кухнята.

Закоравелите разбирания, че мястото на мъжа е под капака на колата, но не и в кухнята, все още държат представители на силния пол от външната страна на помещението за готвене в дома. Въпреки че 92% от най-добрите готвачи в света са мъже, патриархалното възприемане на жената като домакиня и готвачка не е изкоренено в някои семейства. Според американско проучване 79% от вечерите в семейството са сготвени от жените. Те прекарват три пъти повече време в кухнята от половинките си и купуват 93% от готовата храна и готварските продукти, които влизат в дома.

Проучване на сайтът foodpanda, направено между хетеросексуални семейства и двойки, живеещи на семейни начала доказва, че колкото и мъжете да стоят настрана от кухнята, има няколко типични за тях дейности, които са приети за техни задължения. Дори в повечето случаи ако силният пол не е у дома, готвенето се проваля или замества с друго, в което не трябва той да изпълни своята част. Вижте кои са тези дейности и преценете защо дамите не се справят с тази работа сами.

1. Мило, разбий яйцата на сняг! Ако „милото“ не го направи, няма да яде сладкиши. Мнозинството двойки признават, че биенето на яйца и особено на белтъци е мъжка работа в къщата, наред със смяната на крушки и поправянето на покрива. Ясно е, че и жената може да държи миксер, който да върти до получаването на сняг, но просто не го прави. Дали защото дамите готвят десерти предимно заради половинките си или пък считат, че могат да свършат доста по-смислена работа в кухнята за тези 10 минути. (Вижте Пай с извара и бити белтъци)

2. Мило, отвори буркана! Тук наистина си трябва мъжка сила. Не че модерните отварачки за буркани и консерви не могат да го направят с едно натискане, но друго си е да се види кой е силният вкъщи. Пък и мъжете се чувстват поласкани. Друг е въпросът, че ако ги няма, на тяхно място може да бъде повикан комшията. Ето това вече е удар под кръста... (Вижте Домашната туршия с моркови, краставички и още зеленчуци на kulinarno.bg)

3. Мило, почисти ядките! При този повик от кухнята мъжете обикновено бягат в обратна посока, защото в ръцете им попада пипкаво и изнервящо действие. Едва ли мнозина се наслаждават на чистенето на шамфъстък или досадните орехи. Е, за съжаление и тази чест е запазена за мъжете в кухнята, пък помолени да свършат едно от малкото неща, които правят там, те са поставени пред невъзможност за отказ. (Вижте уникално вкусната домашна салата на kulinarno.bg с айсберг, царевица и орехи)

4. Мило, отвори виното! Сякаш просто жените обичат да гледат как тапата изхвърча под напора на мъжките ръце. Дали поради романтичната страна на действието или от страх да не нацапат дрехите си, дамите просто предпочитат да помолят за този акт, вместо да го извършват сами.

5. Мило, барбекюто е твое! Сякаш американските филми от миналия век наложиха едно разбиране, че щом семейството има барбекю, то се използва единствено и само от мъжа. Голяма част от запитаните в електронната анкета момичета обясняват, че не желаят да наситят дрехите и косата си с мирис на скара, колкото и хубав да е той. На мъжете обаче не им пречи, затова получават пържолите, щипките и брикетите и отиват да свършат „мъжката работа“. (Вижте вкусните свински пържоли, които kulinarno.bg си опече на фурна, защото мъжът го нямаше, че да пусне барбекюто)

ПОДОБНИ СТАТИИ

Който не яде домашно готвено, умира по-млад

Бързите храни, консервите, полуфабрикатите и силно преработените продукти намаляват продължителността на живот. Колкото повече домашна храна хапва чов виж още »

Хранителните навици на мъжете, които дамите ненавиждат

Какво не харесват жените в мъжкия начин на хранене? виж още »

Бракът променя жената в кухнята

След сватбата жените ядат повече, готвят по-вредна, но и по-вкусна храна и забравят за диетите. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта