Регистрация

Хранителните навици на мъжете, които дамите ненавиждат

23 Jun 2017   /   nina123   /   Видяна: 2165
Хранителните навици на мъжете, които дамите ненавиждат

Какво не харесват жените в мъжкия начин на хранене?

Макар мъжът и жената да спадат общо към човешкия вид, техните привички в много сфери на живота драстично се различават. Понякога тези несъответствия са просто тема за смях, но в други случаи от тях зависи провалът на дълбоки взаимоотношения. Често пък основна бариера в новозаживяла двойка се оказват хранителните привички на всеки от половинките, защото проличава, че двете души, събрани под крилото на любовта, не могат да обединят мнението си за правилната трапеза в правилния час, на която да седнат заедно като едно цяло.

Британски учени изследваха какви са най-честите проблеми на жените с мъжките навици на хранене. Проучването има за цел както да даде шанс на жените да предвидят какво ще се случи щом заживеят с любимия си, така и на мъжете да помислят кой от хранителните си ритуали могат да променят в името на любовта. Ето и къде са проблемните точки в отношенията между мъжа и жената, щом се намеси храната.

1. Жените НЕ желаят да хапват месо на всяко от основните хранения. Докато силната половина от човечеството рядко спазва пости и се лишава от мръвка, за дамите е въпрос на изисканост и стил да се лишат от кюфтето и пържолата. Някой нежни половинки споделят, че го правят от чувствителност към убитите за храна животни, други просто смятат, че не трябва да натоварват организма си с животински протеин всеки ден.

2. Мъжете не са толерантни към тежката диета, която жените им спазват. Основен проблем за много дами е да седят на трапезата докато половинката им унищожава хлябове, мръвки, торти и висококалорични сирена и да им се налага да хапват някой полубезвкусен зеленчук, предписан от диетолога. Още по-ужасно им е да приготвят всичко това, без да имат право да го опитат. А най-тежко става, когато мъжът тепърва преминава към основното или десерта, а жената вече е изяла предписания зеленчук и трябва да стане от масата все още гладна до освирепяване.

3. Жените не приемат, че всяко ястие върви с алкохол. Това е друг сериозен междуполово-хранителен проблем. Дамите не разбират защо към всяка салата трябва да има ракия, към всяка пържена манджичка – бира, десертът да се сервира с чаша вино, а ядките – с уиски. Като цяло малко от дамите са безпристрастни пред факта, че поне към едно от основните хранения за деня половинката им задължително трябва да консумира алкохол.

4. Според жените десертът не е завършек на храненето, а вид основно. Звучи смешно, но повечето дами не приемат сладкиша за край на обяда или вечерята. Нежната половина е добре информирана, че ако хапне шоколадче след ядене, това ще се отрази пагубно на фигурата. Затова си го позволява на сутрешната или следобедна закуска като основно и единствено ястие. Съответно не понася пред лицето й да се унищожават парчета тори и вафли, докато преглъща сухо и знае, че моралните й разбирания за правилно хранене изрично забраняват дори да подслади езиче в какаовата паста.

5. Защо мъжете не разбират, че салатата може да е основно? Това е въпрос, който почти всяка дама си задава. Една салата от зелени листа, в която има печено месо, варени яйца, ядки и сирене съдържа много от необходимите витамини и минерали за деня. Затова тя може да бъде обяд или вечеря. Но е странно, че когато мъжът изяде чинията си с този ордьовър, пита непринудено: „а къде е основното“.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Хранителните навици, които ни убиват

Най-честите грешки, които човек ежедневно прави в своето хранене и така скъсява живота си.   виж още »

Основни задължения на мъжете в кухнята

Какво най-често се налага на обвързаните мъже да правят в кухнята. виж още »

Не пазарувайте храна с любимия човек

Супермаркетът е мястото, където партньорите спорят най-често. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта