Регистрация

Пай с извара и белтъчна коричка

Пай с извара и белтъчна коричка
Средно   |   Порции 8-10   |   Видяна: 1837

Руска ватрушка със сърцевина от извара и жълтъци и покривало от печени бити белтъци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 1 яйце
  • 1/2 ч.ч. захар
  • 100 г масло
  • 3 с.л. сметана
  • 1 ч.ч. брашно
  • 1/2 ч.л. сода

За крема:

  • 500 г извара
  • 1/2 ч.ч. захар
  • 3 с.л. царевично нишесте
  • 3 жълтъка
  • 1 пакет ванилова захар

За глазурата:

  • 3 белтъка
  • 50 г захар

Начин на приготвяне:

1. Пригответе тестото като с миксер в купа разбиете яйцето, добавите маслото и захарта и бъркате до хомогенизиране.

2. Угасете содата в сметаната и добавете към сместа.

3. Сипвайте постепенно брашното докато го вкарате в тестото напълно.

4. Разточете на дебела кора, подобна на тесто за пай и сложете в намаслена тавичка така, че да покрие дъното и стените. Печете за 20 минути на 180 градуса.

5. През това време разбийте всички съставки за крема до получаването на пухкава сиренена смес.

6. Изсипете в тестото и върнете във фурната за още 20 минути.

7. Разбийте белтъците на пяна и добавете в тях захарта.

8. Изсипете върху сладкиша и с пръсти нащипете, за да се получат вълничките от снимката.

9. Печете още 5-7 минути докато глазурата започне да потъмнява. Ако имате горелка, парнете белтъците с нея. Така няма нужда от допичане.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта