Регистрация

Домашна туршия с краставички, карфиол и моркови

Домашна туршия с краставички, карфиол и моркови
Лесно   |   Порции 2-10   |   Видяна: 4062

Здравословно бърлгарско бурканче с пробиотици и мезета за ракийка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • Краставички корнишони
  • Моркови
  • Карфиол
  • Зелени домати
  • Целина
  • Чесън
  • Черен пипер
  • Бахар
  • Сол

Начин на приготвяне:

Измивате зеленчуците и ги режете на парчета. Ако решите да слагате зелените доматчета цели, ги надупчете с нож. Редите ги в буркан и добавяте вода в съотношение 1 литър вода с разтворени в него 2 супени лъжици сол. Солта разтваряте в гореща вода и чакате да изстине напълно преди да залеете туршията. Добавяте и зърна черен пипер и бахар. Количеството и съотношението на зеленчуците е по ваше усмотрение. Над зеленчуците трябва да останат поне 2 пръста вода.

Туршията втасва на стайна температура от 4 до 7 дни, покрита с марля. Пробвайте я на вкус и ако е втасала достатъчно според вашият вкус я съхранявайте в хладилника.  Ако ви хареса, може да запазите от цвика, който да добавите към следващата доза туршия. Така ще втаса по-бързо.

Вижте тук, за подробни съвети, относно домашните туршии!

здравословна туршия със зелени домати и корнишони

домашна кисела туршия по бабината рецепта

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 4-7 дни

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта