Регистрация

Закуската прави мъжете здрави и сексуално активни

30 Aug 2013   /   nina123   /   Видяна: 4470
Закуската прави мъжете здрави и сексуално активни

Направете закуска на мъжа си и той ще се докаже като преуспял бизнесмен и полов атлет.

Изследване, проведено от Харвардския колеж в Бостън, продължило близо 17 години доказа, че мъжете, които закусват минимум 5 пъти в седмицата, се справят по-добре със служебните си задължения, успяват да се концентрират по-лесно, предразположени са към и са по-издръжливи на физическа активност, по-рядко страдат от сърдечно-съдови заболявания и не на последно място водят по-продължителен полов живот.

Екипът с ръководител д-р Леа Кахид изследвал 26 000 мъже с различни хранителни навици на възраст между 45 и 82 повече от 16 години. Групата, която нямали навика да си хапват стабилно в близкия час след ставането се оплаквали от намалена полова активност и високо кръвно. Близо 30% в напреднала възраст страдали от пороци на сърцето. Именно сред тях са и най-многото от общо 1591 смъртни случаи, станали факт по време на изследването.

В рамките на проучването впечатление правело, че закусващите представители на силния пол по-често се издигали в службата и се отдавали на спорт и регулярна физическа активност с цел здраве. Половинките им пък признавали, че водят полов живот до сравнително напреднала старост, а цялостната картина доказала, че живеят по-дълго и боледуват сравнително по-малко.

Най-често първото за деня ядене пропускали ергените, пушачите или работещите на нефиксирано и плаващо време. Друга причина за лишаване от закуската била желанието да се отслабне и неправилното разбиране, че ако сутрин стомахът не се разшири от количеството храна в него, то през целия ден няма да подава сигнали за ситост. Учените обаче установили, че пропускането на първото за деня ядене води до напълняване, което се обяснява със стреса на организма да не загуби притока си на енергия. Тогава той се запасява предварително с повече калории, които да може да използва за пълноценното си функциониране, ако му бъде спрян жизненоважния приток на енергия.  

Учените обясняват, че има и такъв тип хора, които първите часове след събуждането не изпитват никакъв глад и дори напротив – само идеята за хранене ги отблъсква. Към тях е отправен съвета не да се тъпчат на сила при липса на желание, но да се постараят да изпиват поне по една чаша хладка вода на малки глъдки или да хапват дори само една бисквитка, курабийка, плод или няколко лъжици кисело мляко. Най-малкото стомахът страда, когато му се поднесе сутрешно кафе на гладно.

 

Ето няколко предложения за „мъжка“ закуска:

Домашни кренвиршки с кашкавал

Бабешки сандвич със сирене и яйце

Домашни банички с кайма

Американски сандвич с бекон

Сандвич с фъстъчено масло и конфитюр

Здравословна пълнозърнеста закуска с плодове

Лека английска закуска с гъби и боб

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

7 продукта в мъжкото меню през зимата

Кои храни трябва да си хапват представителите на силни пол щом времето застудее. виж още »

Наядената жена по-гладна за секс

Когато дамите напълнят стомаха си, вече са наистина готови за интимност. виж още »

Здрави, красиви и витални от половин лимон, изстискан в чаша вода

Лимонов сок с вода прави чудеса с имунната система, настроението и външния вид. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта