Регистрация

7 продукта в мъжкото меню през зимата

08 Nov 2017   /   nina123   /   Видяна: 1605
7 продукта в мъжкото меню през зимата

Кои храни трябва да си хапват представителите на силни пол щом времето застудее.

На шега наричан „саксистки“, но в действителност полезен и важен материал публикува един от най-големите сайтове за хранене в световен мащаб foodpanda.com. Онлайн изданието събра най-важните и ценни храни, които трябва да влязат в мъжката седмична диета през студените месеци, за да се запази силният пол в добро здраве, с остър ум и висока енергичност. Някои от тези храни са препоръчителни за ежедневна употреба, други е достатъчно да се хапват веднъж седмично, но не по-рядко. Ето кои са жизненоважните хранителни продукти за мъжа според foodpanda.

1. Филе от дива сьомга. За разлика от месото на отлежданите в аквакултури риби, това на сьомгата от свободен улов е наистина богато на омега 3-мастни киселини. Те са важни за мъжете, защото намаляват нивото на триглицеридите в организма и предпазват от сърдечно-съдови заболявания. Добре е да се хапват поне 2 пъти в седмицата. (Вижте как си направихме печено парче сьомга с пикантен нюанс)

2. Бобови култури борят холестерола. Любимите супи на свекървата трябва да послужат за пример на годеницата, защото е важно мъжете да си хапват варени боб и леща поне два пъти в седмицата. Тези зърна, които силната половина обикновено недолюбва, чистят лошия холестерол от мъжкото тяло. А той е в пъти повече, отколкото при дамите. (Вижте нашата бобена салата с масълце)

3. Варени или печени гъби. Веднъж седмично попаднали в чинията на мъжа, те ще се погрижат за поддържане на здравословно ниво на кръвното налягане, защото действат по два начина. От една страна изчистват излишния натрий – един вид задържаната вповече сол, а от друга съдържат калий. Той също влияе позитивно на сърдечно-съдовата система. (Вижте как си сготвхме пълнени печурки с кашкавал и сирене)

4. Картофи за здраво сърце и полова мощ. Картофът трябва да се хапва варен, на пюре или в печен вариант без кафява коричка. Ако очаквате ефектът на кореноплода да е същия в пържено състояние – просто знайте, че далеч не е така. Картофите спомагат оросяването на цялото тяло, а веднъж раздвижили кръвта, те са склонни да раздвижат и „други неща“. 2 до 3 картофени ястия на седмица е оптималното решение. (Вижте как направихме картофи на фурна с масло)

5. Варени яйца за енергия. Мъжът трябва да хапва поне по едно варено яйце всеки ден. Добре е да се приема в компанията на зеленчуци. Разрешено е яйцето да е печено. Най-хубаво ще е ако се консумира до 16 часа, защото рибофлавинът в него преобразува храната в енергия, а тя трябва да бъде изразходвана в рамките на деня. (Вижте нетрадиционна, бърза и лесна закуска с рохко сварени яйца и хляб)

6. 100 г извара през ден. Мъжете могат да я приемат чиста или намазана на филийка в едно от междинните хранения. Така си гарантират добра абсорбация на полезните вещества, попаднали в тялото от другите хранения.

7. Вкусна мръвка веднъж седмично. Не е нужно с месото да се прекалява, особено при възрастен индивид. Но далеч не трябва да се пренебрегва в минимални дози, особено от силната половина. Независимо какъв вид месо харесва мъжът, трябва да си го позволява в един от седем дни. Мръвката съдържа важен пртеин, който участва в изграждането на атлетичната мускулатура. (Вижте нашите мариновани свински пържолки)

ПОДОБНИ СТАТИИ

Съветите на Др. Соня Наранг за хранене през зимата

Откажете се от пържените храни и наблегнете на ядки в студените месеци, за да сте здрави и да изглеждате добре, съветва индийският хранителен експерт. виж още »

Здравето на бебето зависи и от храненето на мъжа

Менюто на бащата преди да се направи бебето определя нормалното развитие на детето. виж още »

Закуската прави мъжете здрави и сексуално активни

Направете закуска на мъжа си и той ще се докаже като преуспял бизнесмен и полов атлет. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта