Регистрация

Домашни кренвиршки с кашкавал

Домашни кренвиршки с кашкавал
Средно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 8045

Вкусна тестена закуска с кренвирши и сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 1 и 1/2 ч.ч. бяло брашно
  • 1/2 ч.ч. топла вода
  • 1/2 суха мая
  • 1/4 ч.л. сол
  • 2/3 с.л. захар
  • 1 с.л. олио

За плънката:

  • 8 кренвирша
  • 400 г кашкавал
  • 400 г гъста доматена салца или кетчуп
  • чубрица/шарена сол на вкус
  • олио за намазняване на тавата

Начин на приготвяне:

1. Изсипете маята в топлата вода и оставете за 5-7 мин.

2. Смесете в купа брашното, солта, олиото и захарта, изсипете маята и замесете тесто.

3. Направете го на топка, намажете повърхността му с олио и го оставете да втаса на топло място между ½ и 1 час.

4. Разделете тестото на 8 малки топки и ги разточете върху дъска, така че да станат тънки овали, в които може да се увие кренвирш.

5. Намажете вътрешната страна на всеки от тях с доматена салца/кетчуп, поръсете с подправки, сложете кренвирш в средата и завийте.

6. Намазнете тава, подредете в нея кренвиршките и ги печете за 30-35 мин. или до готовност в предварително загрята фурна на 200 С.

7. Можете да поднесете с майонезен или чеснов сос за потапяне.

Забележка: Ако не ви се занимава с месене, използвайте 500 г купено тесто.

 

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
4
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
5
Средна оценка
става
Коментирай
anonymous15-02-2014
Тестото изобщо не бухва

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта