Регистрация

Здрави, красиви и витални от половин лимон, изстискан в чаша вода

26 Mar 2014   /   nina123   /   Видяна: 3258
Здрави, красиви и витални от половин лимон, изстискан в чаша вода

Лимонов сок с вода прави чудеса с имунната система, настроението и външния вид.

Всеки ден излагаме тялото си на вредни влияния от околната среда – стрес на работното място, бързо хранене с вредни продукти на крак, пропускане на основно ядене, работа в задимена или запрашена среда и да не забравяме атаките на вируси и бактерии, които сякаш целят да ни тръшнат на легло и да ни направят съвсем неспособни да се справяме с ежедневието си.

Започнете деня с нещо здравословно, дори и да нямате шанса цялото ви ежедневие да протече по природосъобразен начин, съветват от Вашингтон поуст. Има много лесен и приятен начин, по който можете да защитите организма си поне от част от всичко неприятно, което го очаква в следващите часове. А освен това ще се почувствате тонизирани и успокоени, заредени с енергия и бодри. Ще допринесете за по-младата си визия, изчистването от токсини и повишаване на имунитета с едно просто правило. А ето го и него:

Всяка сутрин, след ставане изпивайте една чаша вода със стайна температура, в която сте изсипали сока от половин току-що изцеден лимон. Направата на този предшественик на закуската ще ви спаси от множество проблеми и ще ви помогне в опитите да изживеете поредния пълноценен ден.

Водата с лимон повишава имунитета. В сока от киселия плод се съдържа дневната ви доза аскорбинова киселина, позната още като витамин С. Тази съставка е в основата на здравата имунна система, която ще ви предпази от атаките на болестите или възможни настинки и неразположение. Начинът на хранене на модерния човек често изключва голямо количество плодове, затова поне от освежаващата вода с лимон ще можете да си извадите най-необходимите плодови компоненти.

Водата с лимон спира стареенето. Този факт особено много радва дамите, а експертите обещават, че ако си създадете навика да консумирате полезната напитка всяка сутрин, редица проблеми с лицето и тялото ще бъдат решени и ще забележите ефекта още след първия месец.

Водата с лимон действа прочистващо и диетично. Когато леката киселина попадне в стомаха ви, тя събира със себе си всички вредни остатъчни продукти от него, затова ако е затормозен с преработката на някоя храна, ще успее да се отърве от тежките остатъци от нея. Освен това в лимона се съдържа пектин – вещество, което подпомага стомашната функция и придава усещане за ситост. Така че ще имате шанса да не огладнява силно в следващите часове. Ще се изумите как една лека закуска ще ви бъде достатъчна.

Водата с лимон влияе благоприятно и на нервната система. С нея тялото си набавя кислород, който му е необходим за качествено разсънване. Събужда се и мозъкът и мускулите. Нервите се укротяват, в организма нахлува позитивизъм и добро настроение. Затова скоро и на лицето ви ще се появи усмивка. Просто опитайте!

ПОДОБНИ СТАТИИ

Диета за лидери моделира ума и тялото към успехи

Life coach диета е иновативен метод за поддържане на идеално здраве и фигура, перфектни отношения в дома и службата и усещане за сигурност, енергичнос виж още »

Защо не се започва деня с тези напитки?

Кафето предизвиква киселини, черният и зеленият чай са агресивни към стомаха, а плодовите сокове вдигат рязко кръвната захар.   виж още »

Пиенето на вода на работното място бори сънливостта

Няколко чаши вода през работния ден запазват ума и тялото в пълна активност и спомагат за пречистването на организма.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта