Регистрация

Домашни банички с кайма

Домашни банички с кайма
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 5964

Закуска с месо и сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 точени кори за баница
  • 300 г кайма
  • 100 г гъби
  • 6 резена топено или пушено сирене (около 80-100 г)
  • 100 мл квасена сметана
  • 2 средни глави лук
  • 2 скилидки чесън
  • 4 стръка магданоз
  • 200 г домати от консерва, сварени или доматено пюре
  • чубрица
  • риган
  • черен пипер
  • сол
  • олио
  • жълтък

Начин на приготвяне:

1. Направете запръжка от лука, каймата, доматеното пюре или доматите, гъбите, магданоза,  чесъна и подправките.

2. Когато запръжката е готова, изсипете сметаната, за да се охлади и разбъркайте до получаването на хомогенна смес.

3. Намажете с тънък слой мазнина корите и от двете страни. Наложете една кора, сложете плънка, сложете втората кора и пак плънка. Наредете сиренето най-отгоре и завийте на руло. Повторете „експеримента” и с другите 2 кори.

4. Печете в намазнена тавичка на 200 ºС до покафеняване (около 25-30 мин.).

5. На 20-тата минута намажете с жълтък или разбито яйце.

 

 

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта