Регистрация

Бира и вино лекуват сърцето и разкрасяват

30 Mar 2017   /   nina123   /   Видяна: 3218
Бира и вино лекуват сърцето и разкрасяват

Експерти съветват да пийваме по малко биричка и винце всеки ден за здрава сърдечно-съдова система, хубава коса и кожа, устойчиви нерви и активен метаболизъм.

Отдавна не е тайна, че алкохолът в малки дози от убиец може да се превърне в лекар, който да изпълнява поддържаща фунция на имунната и нервната система, сърцето и кръвоносните съдове, както и да ускорява метаболитните процеси. Също така чашка питие се грижи за кожата, косата, здравината на костите и ставите. Чашка обаче – и то не най-голямата, с която разполагаме в дома. Защото целебните свойства на алкохола се проявяват само когато го приемаме в малки дози. Ако прекалим, ефектът е обратен.

Бирата и виното са универсален лечител на съдречно-съдови проблеми. Скорошно британско изследване, публикувано в БГНЕС доказва, че 350 мл за жените и 500 мл за мъжете бира на ден е полезно. Същото важи и за чаша вино, като нежният пол трябва да се задоволи със 100 мл, а силната половина от човечеството със 150 мл. В извадката влезли 1,9 милиона жители на Острова на възраст между 18 и 69 години. Оказало се, че тези, които се ограничават в посочените количества и ги приемат почти ежедневно страдат по-рядко от високо или ниско кръвно налягане, аритмия, разширени вени. При тях вероятността за инфаркт е по-малка и се радват на здраво сърце. Непиещите, както и онези, които прекаляват с количествата обаче не могат да се похвалят с така безупречна сърдечна дейност.

Бирата поддържа здравината на костите и ноктите и се грижи за красива кожа и гъста коса. Този факт особено се харесва на жените, тъй като е доказано, че пивото е най-често употребявания алкохол от нежния пол. Цярът на питието се съдържа в бирената мая, която е богата на елемента цинк и спомага разграждането и усвояването му. Освен това нейн е приноса за правилното възприемане на калций и магднезий. Триото от калций, магнезий и цинк е ключово за красивата визия и правилното поддържане на костната и хрущялата структура.

Алкохолът в малки количества влияе благоприятно на нервната система. Това е немско проучване от 2010 година, което доказва, че човек наистина трябва да „удари едно малко“, ако е имал напрегнат ден. Тук става въпрос за 50 мл твърд алкохол, 150 мл червено вино и 500 мл светла бира. Тези дози действат отпускащо, без да предизвикват последващия ефект на тревожност, който ще се появи, ако си позволим да си долеем.

Всяка зряла жена трябва да изпива по 30 мл. ракия преди да седне на обяд – казва баба Ванга. Петричката врачка твърди, че точно толкова е нужно на тялото, за да се активизира в горенето на излишни мазнини и да задейства правилната работа на стомаха и червата така, че да усвояват полезните и да изхвърлят вредните вещества от тялото. Двете условия са да не се превишава тази доза и да се приема винаги на гладно в активната част от деня.

Ако вече сте решили да си пийнете една чашка, за да се изцерите, то ето предложения за мезета:

Свинско руло с кожа, сланинка и вътрешност от ароматни мръвки.

Домашна варена сланина с подправки.

Апетитни картофени гъсенички с мръвка.

Пържени лученки с хрупкава коричка.

Хрупкави бомбичми от пържена панирана риба

Панирани картофки с пикантна коричка.

Картофени кюфтета с бекон и лук.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Виното е най-добрият алкохол

Вредните навици за пиене на алкохол могат да преминат в полезни табиети за наслада на небцето и здраве.   виж още »

Джинът се оказа полезна диетична напитка

Любимият джин изглажда кожата, пази от рак и ускорява метаболизма.   виж още »

Грижа за сърцето с храна

Хранене, което поддържа сърдечното здраве.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта