Регистрация

Картофени кюфтета с бекон и лук

Картофени кюфтета с бекон и лук
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1659

Драники или мини пататници на тиган с месо и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 8 картофа
  • 150 грама бекон
  • 3 глави лук
  • 3 яйца
  • 6 с.л. брашно
  • 1 връзка пресен лук
  • 4 скилидки чесън
  • сол и черен пипер на вкус
  • растителна мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

1. Обелете, измийте и рендосайте картофите.

2. Наситнете бекона и двата вида лук.

3. В подходящ съд замесете заедно картофените стърготини, брашното, яйцето, месото, лука и намачкания чесън. Овкусете със сол и пипер.

4. Сгорещете олиото в тиган.

5. Оформяйте с ръце сплеснати топки и пържете двустранно, като обръщате изключително внимателно картофените кюфтенца, за да не се разпаднат.

6. Сервирайте хрупкавите драники със сос по желание, като имате предвид, че си подхождат с почти всичко - сметана, майонеза, кетчуп, горчица, чили, топено сирене.

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта