Регистрация

Джинът се оказа полезна диетична напитка

29 Aug 2019   /   nina123   /   Видяна: 1814
Джинът се оказа полезна диетична напитка

Любимият джин изглажда кожата, пази от рак и ускорява метаболизма.

 

Джин с тоник е комерсиален коктейл за лятната почивка. Приятно освежаващ, алкохолен и отпускащ, ароматен и лесен за направа, той е идеалната компания на плажа, в дискотеката, на терасата при изпращане на залеза, с компания в парка или бара. Познато под името джин фис, това питие се сервира с лед и носи уникално настроение. Стига обаче да не прекалявате.

 

Полезен твърд алкохол. Често медицински лица и изследователи на човешкото здраве предупреждават, че високоградусовите напитки не бива да се консумират, защото алкохолната концентрация действа пагубно на организма. Към тях се присъединяват и диетолози, обяснявайки за голямото количество захари в тези питиета. Но при джинът нещата стоят по друг начин, смята екип от литовски учени, цитиран от БГНЕС.

 

Джинът е полезен, стига да се пие без тоник. За съжаление и тези експерти развалят част от удоволствието, обяснявайки, че благодатните свойства на напитката действат само в чист вариант. Джин се прави от хвойна, а това е растение, което изключително забързва метаболизма. Доказано е, че след изпиване на чаша джин, стомахът започва да работи със 17% по-бързо, като функцията на метаболитните процеси се концентрира върху горенето на мазнини. Освен това в допустимото полезно количество от 100 мл има под 70 калории, които са доста оскъдни в сравнение с останалите твърди напитки. В комбинация с тоник обаче, се получават вредни съединения заради хинина и захарите в безалкохолното. Така иначе здравословният джин се превръща в убиец на черния дроб и панкреаса и повишава риска от диабет тип 2.

 

За какво е полезен джинът? Благодатната хвойна в него съдържа антиоксиданти. Ако дамите си позволяват по 30-50 мл джин дневно, могат да се чувстват спокойни за гладката кожа на лицето и поведената война с целулита. Джинът предпазва от разширени вени, регулира кръвното налягане и поддържа здравината на кръвоносните съдове. Бори инфекциите в тялото, лекува проблеми с гърлото, перисталтиката и пази от камъни в бъбреците. Една от най-важните му функции е превенцията от канцерогенни заболявания.

 

С какво се комбинира джин? Тук учените търсят как да направят 50 мл. от напитката сравнително приятна, без да се налага вредната добавка на безалкохолни напитки. Затова препоръчват добавка на билки в самото питие – мента, босилек или розмарин. Като мезе може да се използват пресни краставички или маслини.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Бира и вино лекуват сърцето и разкрасяват

Експерти съветват да пийваме по малко биричка и винце всеки ден за здрава сърдечно-съдова система, хубава коса и кожа, устойчиви нерви и активен метаб виж още »

Чашка ракия на ден пази от болести

Балканският навик за ракийка със салатка има лечебна сила. виж още »

Учени от БАН обявиха бирата за полезна

Умерената консумация на пиво подпомага метаболизма и разграждането на мазнините в тялото, предпазва от рак и извайва фигурата. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта