Регистрация

Хрупкави бомбички от пържена риба

Хрупкави бомбички от пържена риба
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2130

Ръчна граната от панирани рибни филета с весели формички.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1-1,2 кг рибно филе с кожа, без кости от вид риба по избор
  • 200 г галета
  • сол и черен пипер на вкус
  • 70 мл олио или растителна мазнина за пържене
  • връзка пресен магданоз
  • 2 лимона

Начин на приготвяне:

1. Почистете рибата и ако е необходимо, я подсушете, като оставите филетата върху домакинска хартия. Тя ще изсмуче ненужната влага.

2. Разделете филетата на парчета с дължина от около 6-7 сантиметра.

3. Във всяко филе направете надлъжни, а после и напречни разрези, така че да се образува решетка. Не накъсвайте обаче месото до края. Нарежете така от всички страни рибното месо. Идеята е да разцъфне по време на пърженето.

4. Овкусете със сол и пипер.

5. Сгорещете мазнината, пригответе си прибор за обръщане на филетата, както и чиния, застлана с домакинска хартия, в която да вадите рибата щом се изпържи.

6. Овалвайте филетата в галетата и пържете до позлатяване. Заради решетката рибните хапки ще заприличат на цветлета или ръчни гранати. Ефектът е много забавен и изглежда апетитно.

7. Поднесете с магданоз, резени лимон, някаква гарнитура по желание и чаша бира или вино. Мезето е страхотно!

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта