Регистрация

Три продукта и простата спира да алармира

26 Feb 2014   /   nina123   /   Видяна: 4860
Три продукта и простата спира да алармира

Храните, богати на омега 3-мастни киселини, нарът и доматите предпазват от рак на простата и възстановяват нормалната й функция.

Драги мъже, цялото модерно човечество е свикнало, че дамите се подлагат на всевъзможни диети и изтезания, за да постигнат чрез парилно хранене привлекателна визия и да гарантират здравината и издражливостта на организма си в най-естественото женско начинание – износването и раждането на дете. Но мъжете не бива да забравят също, че чрез адекватен подбор на всичко, което слагат в устата си, могат да гарантират своето здраве и да си спестят някои от проблемите, които се проявяват с напредване на възрастта.

Един от основните здравословни проблеми при мъжа, който се появява с годините, е именно в половата система и по-точно с простатата. Освен риск от развитие на ракови клетки, органът крие и възможност за уголемяване, което прави уринирането болезнено и често. А тези процеси са необратими, затова за тяхното париране трябва да се помисли още преди да са заели своето място в дневния ред.

Учени установиха, че чрез правилно подбрано меню мъжете могат да се предпазят от заболявания на простатата с напредване на възрастта. Нужно е само да включват по пет пъти в седмицата три основни групи продукти в ястията си за деня. Това са богатите на омега 3-мастни киселини храни, доматите и доматените продукти и нар.

Омега 3-мастни киселини се съдържат в морските дарове, някои риби и ядки. Особено богати на важната съставка са сьомгата и тиквените семки, в по-малки дози се съдържа в херингата, филето от бяла риба, суровите орехи, бадеми, кашу, бразилски орех. Уголемяването на простатата и развитието на ракови клетки в нея се дължи на въздействието на два хормона – тестостерон и дихидротестостерон. Мъжкият организъм ги произвежда усилено от юношеска възраст до края на живота си. След определно количество от тях въздействието им върху половата система става осезаемо, а рискът от появата на тумори – голям. Омега 3-мастните киселини регулират не отделянето на самите хормони, а неправилното им въздействие върху простатата, като същевременно й помагат да запази размера си, който е гарант за правилната й функция. Освен това не влияят на потентността, както правят редица медикаменти за простатно лечение.

Веществото, наречено ликопен, което се съдържа в доматите, намалява процесът на оголемяване на простата с 10%, както и предпазва от развитието на туморни клетки с до 40%. Тук вече е въпрос на навик и постоянство, за да може хранителната практика да подейства напълно. Между 50 и 100 г консумация на сурови домати или всякакви доматени продукти на ден, включаещо сосове, сокове, лютеница и кетчуп, могат да помогнат при превенцията на мъжката полова система. Не е важно дали зеленчукът се хапва в прясно състояние или е преминал през термична обработка, защото ликопенът не се унищожава под въздействието на температурата, а дори напротив, създава още по-благотворни за силния пол съединения.

Нарът е плод, изключително богат на веществото елагитанин. То се слави като силен помощник при опитите да се спре разрастването на простатата, а оттам и на раковите клетки в нея. Сок от нар се използва като профилактично лечение дори след операция от рак на простатата или по време на лъчетарапия заради неприятната диагноза. Консумацията на плода е препоръчителна веднъж на два дни за мъже, прехвърлили христовата възраст, а за представителите на силния пол, преминали 45 години е добре диетата да се спазва ежедневно.   

ПОДОБНИ СТАТИИ

Сок от домати пази жените от рак

Доматените каши, сокове и сосове борят рака на гърдата. виж още »

Полезната сьомга се оказва токсична

Хранителните добавки, които се дават на сьомгата в рибарниците, за да има апетитен червеникав цвят, ни тровят. виж още »

Закуската прави мъжете здрави и сексуално активни

Направете закуска на мъжа си и той ще се докаже като преуспял бизнесмен и полов атлет. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта