Регистрация

Бърза печена сьомга на тиган

Бърза печена сьомга на тиган
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 85822

Филе от сьомга с пипер, лимон и зехтин.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 филета от сьомга от по 200 грама
  • 30-40 мл зехтин
  • сол и пипер на вкус
  • лимонов сок (прясно изцеден е най-добре)

Начин на приготвяне:

1. Ако филетата от сьомга са замразени, изчакайте ги да се размразят хубаво преди термичната обработка. Добре е обаче да изцеждате периодично водата от тях и да не ги оставяте да се стоплят след размразяването. Лично аз не препоръчвам то да се прави на микровълнова фурна, въпреки програмата за рибно размразяване.

2. Сгорещете силно тефлонов или грил тиган с незалепващо покритие. (В никакъв случай не печете сьомга на обикновен тиган, защото голяма част от филето й ще полепне и вкусното ви блюдо ще се разпадне на парчета. Друг съвет е, ако решите да я пържите – което ще убие голяма част от полезните й съставки – не прекалявайте с мазнината.) Съвсем леко намазнете филето със зехтин и го осолете, след което го сложете да се пече.

3. След 3-5 мин. го обърнете да се доизпече и от другата страна. За да проверите дали е готово, натиснете го с широка дървена лъжица -  ако е кърваво - ще изскочи течност от долната страна. Може да доосолите и с черен пипер. Повторете „упражнението“ и с втората порция.

4. След като преместите изпечената риба в чиния – сложете черен пипер и от другата страна. Полейте с няколко капки зехтин.

5. Сервирайте с прясно изцеден лимонов сок (или резени лимон) и зелена салата, защото рибата въпреки крехкостта си, се усеща като мазничка, а свежестта на зеленчуците я прави със страхотен ненатрапчив вкус.

 

Добър апетит!

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
5
4 мн. добре
4
3 става
2
2 едвам
1
1 трагедия
8
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта