Регистрация

Яйца по шотландски с кайма

Яйца по шотландски с кайма
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 5403

Варени яйца, обвити в кайма.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 яйца
  • 250 г месо от наденички
  • 1 яйце, леко разбито
  • мазнина или олио (за пържене)
  • овкусено брашно
  • галета
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. Сварете яйцата твърдо, като ги сложите в тенджерка със студена вода и загреете бавно докато започне да къкри.

2. Не оставяйте водата да заври, тъй като ще направи белтъците жилави. Поддържайте тази температура за 30 мин.

3. Сложете яйцата в студена вода и ги обелете.

4. Потопете ги в овкусеното брашно.

5. Покрийте хубаво всяко с месо от наденички и потопете в разбито яйце. След това оваляйте в галета, като притиснете много добре.

6. Изпържете на маслена баня в мас или олио (190°С) до златисто-кафяво.

7. Отцедете и срежете на две по широчина.

8. Поднесете горещи или студени.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта