Регистрация

Варени яйца, запечени в бекон



Варени яйца, запечени в бекон
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1583

Нарцис яйца или увити варени яйца в бекон, запечени на грил.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 21.07.2017

Чували ли сте за яйца по шотландски. Това е екстравагантна, лесна и много апетитна рецепта, в която варени яйца се обвиват с кайма и се пържат, докато се получи кюфте със сърцевина от яйца. Днес обаче Лора и Стоян са разпалили скара на открито и показват как рецептата може да се приложи за семейно барбекю в градината.

Първо се сваряват яйцата, като по желание може да останат леко рохки, за да имат течна сърцевина. Следва да замесим каймата с традиционния лук, магданоз, чесън, сол, пипер и подправки, каквито харесвате, като водещите предлагат да опитаме с копърово семе, което придава странен и приятен дъх на храната. Сварените и обелени яйца се увиват с каймата, както е показано във видеото, а след това получават и финална обвивка от ленти бекон, за да могат да се сготвят на грил, без да се разпаднат. Можете да ги запечете и на фурна, ако не разполагате с градина и скара на дървени въглища. А после имате невероятно мезе или ексцентрично и много вкусно основно, което изкушава да бъде опитано.

По желание можете да си направите горчичено-майонезен сос с подправки, който също ще видите в клипа.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта