Регистрация

Каймяни лодки с пъдпъдъчи яйца

Каймяни лодки с пъдпъдъчи яйца
Средно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 1270

Лодки от кайма с яйца, домати и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г кайма смес
  • 600 г смляно пилешко месо
  • 8 пъдпъдъчи яйца
  • 1 голяма глава лук
  • 1 яйце
  • сол и пипер на вкус
  • китка магданоз
  • 1-2 домата (зависи от големината)
  • 200 г кашкавал

Начин на приготвяне:

1. Двата вида смляно месо прехвърлете в купа. Добавете сол и пипер, наситнен магданоз (около половината листенца на китката) и наситнен лук. Чукнете яйцето и замесете каймата. Оставете да почине.

2. Застелете тава с хартия за печене. Можете вместо това да използвате силиконови формички за кексчета, като предварително ги намазните. Взимайте с мокра ръка голяма топка кайма и оформяйте сплеснато дебело кюфте. В средата му оставете кладенче. Подредете кошничките във формички или в тава.

3. Чукнете по едно пъдпъдъче яйце и отгоре покрийте с дебел резен домат.

4. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40 минути.

5. Извадете кошничките, поръсете с щедро количество рендосан кашкавал и допечете за още 10 минути.

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта