Регистрация

Яйца по шотландски в обвивка от месо



Яйца по шотландски в обвивка от месо
Лесно   |   Порции 2-5   |   Видяна: 2385

Панирани варени яйца в обвивка от кайма.

Оцени рецептата
Любима рецепта

В сезона на месните ястия кулинарният влогър Толик решава да сподели любима рецепта за вълчо мезе с варени яйца и мръвка. Идеята е традиционно шотландско ястие, известно в кулинарните среди като "яйца по шотландски" и представлява рохко сварени яйца, обвити в кайма, панирани в жълтък и галета и запържени в растителна мазнина. Ястието може да бъде и хрумка за индивидуални рулца Стефани, както и да се направи с пъдпъдъчи яйца и да е уникален ордьовър на хапки с изненади.

Първо си сваряваме яйцата като ги слагаме в кипяща вода, махаме я от котлона и захлупваме с капак. Държим така 10-12 минути. След това шокираме яйцата в студена вода и обелваме внимателно. А докато водата кипва и яйцата се варят, можем да си направим каймяната част. Толик предлага да използваме плънката на сурова наденица, която да обогатим с кимион, джоджен и червен пипер, но можете да си вземете кайма смес и да я подправите според поредпочитанията си. Наситненото месо се подслажда още с намачкан чесън, лук и магданоз, но не пречи да сложите и лют пипер, чубрица, сминдух, розмарин или каквото друго харесвате.

Обелетените яйца се овалват в брашно и се увиват в каймата. Можете да го направите на ръка или да използвате лист стреч фолио както прави Толик. След това се отъркалват отново в брашно, после в разбити жълтъци и накрая - в галета. Остава само да ги запържите в добре сгорещена мазнина. А после по желание отцедете върху домакинска хартия и сервирайте. Вкусно, лесно и разкошно.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта