Регистрация

Яйца по шотландски, оваляни в месце

Яйца по шотландски, оваляни в месце
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 2930

Панирани варени яйца в нещо като руло Стефани.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 10 обелени твърдо сварени яйца
  • 500 г месо за наденица или кайма
  • трохи от хляб
  • брашно
  • 1 разбито яйце

Начин на приготвяне:

1. Уверете се, че сварените яйца са студени и след това ги овъргаляйте в брашно.

2. Увийте всяко яйце с месо за наденици, така че да го покрие напълно. Може да се наложи да притиснете месото към яйцето, но внимавайте да не го смачкате.

3. Потопете така приготвените яйца в разбитото яйце, след това ги покрийте с трохите.

4. На среден огън загрейте олио и пържете всяко яйце около 5 минути, докато месото е напълно готово.

5. Сложете на хартиени сълфетки да се отцеди мазнината и после приберете в хладилника.

6. Най-вкусни са студени! Шотландските яйца са идеална храна за пикник или парти.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта