Регистрация

Печени яйца по шотландски

Печени яйца по шотландски
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3442

Кюфтета с плънка от варени яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 450 г нетлъста свинска или телешка кайма
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1 ч.л. сушен градински чай
  • 1/2 ч.л. пипер
  • 1/2 ч.л. мащерка
  • 1/8 ч.л. карамфил
  • 4 големи яйца, твърдо сварени
  • брашно
  • 1 голямо яйце
  • 2 ч.ч. фина галета

Начин на приготвяне:

1. Смесете каймата много добре с подправките и разделете на 4 еднакви порции.

2. Сварете яйцата за около 12 мин. и ги обелете.

3. Потопете ги във вода и след това покрийте с брашно.

4. Увийте равномерно всяко яйце с разделената на порции кайма, като покриете навсякъде.

5. Разбийте суровото яйце.

6. Потопете увитите яйца в разбито яйце и след това оваляйте в галета.

7. Охладете за около час.

8. Печете до златисто-кафяво на 200°С за около 30 мин.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта