Регистрация

Чили бутчета със сусам и чесън

Чили бутчета със сусам и чесън
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 934

Пилешки бутчета със соев сос, лют сос, чесън, пикантно чушле, сусам и пресен лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. олио
  • 12 долни пилешки бутчета
  • 1 люта чушка
  • 10-12 скилидки чесън
  • 5 с.л. соев сос
  • 5 с.л. вода
  • 1 с.л. оцет
  • 1 с.л. кафява захар
  • 1 с.л. чили сос
  • 1 с.л. царевично нишесте или фино брашно + 5 с.л. вода
  • 2 стръка пресен лук
  • 10 г масло или 1 с.л. сусамово олио
  • семена бял сусам
  • гарнитура по желание - бял ориз, картофи соте или картофено пюре

Начин на приготвяне:

1. В голям тиган, в който могат да се поберат всичките бутчета плътно, но без да се застъпват, сгорещете олиото на умерен огън. Подредете бутчетата, сложете капак и оставете да се задушават за 10 минути.

2. През това време си обелете скилидките чесън като ги оставите цели и нарежете на тъки шайби лютотот чушле.

3. Обърнете бутчетата (с щипки е най-лесно) и ги оставете да се готвят под капак още 5 минути.

4. Добавете целите скилидки чесън, лютата чушка, соевия сос, водата, кафявата захар, оцета, чили соса и се опитайте да разбъркате, за да се овкусят бутчетата равномерно. После захлупете с капак, гответе три минути, обърнете и гответе още 3 минути.

5. Разбъркайте нишестето с водата и изсипете при бутчетата. Гответе 3 минути под капак от едната страна и още толкова, пак захлупено и след обръщане.

6. Нарежете косо пресния лук. Махнете капака, добавете го при бутчетата, поръсете сусамовото семе и разбъркайте. Махнете от котлона и сервирайте с предпочитана от вас гарнитура.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта