Регистрация

Черешката на тортата - сезон 13, епизод 15, част 2



Черешката на тортата - сезон 13, епизод 15, част 2
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 1284

Николай Ишков готви в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата - епизод 15, сезон 13

Излъчен на 17.06.2019

Втора част

Готви Николай Ишков

При първата си поява пред камерите на Черешката Николай обясни, че обича да си угажда, затова ще се постарае да угоди и на своите гости. Напазарува от добре познати магазини и сергии, заложи на роден варненски акцент в менюто, а след това обясни, че има 4 деца и по разбираеми причини ще посрещне компанията в любимото си заведение. А там го чакаха двама помощници - синът на актьора и един от готвачите.

Паралелно готвенето започна от агнешките езици и десерта. За млякото с ориз домакинът свари отделно ориз арборио, а после го потопи в кипящо мляко с цитрусови кори. Езиците се оказаха полуобелени, но после се разкри цялата прелест на рецептата. Мускулът се сготви в зехтин с пресен розмарин, а към него последва шармантна гарнитура. В тиган с цвърчащи наситнени моркови, лук и чесън влезе попарена коприва. След като ястието покъкри, обогатено с подправки, се захлупи от резени лимон и гъби смръчкули и всичко заедно отиде във фурната.

За основно ще има пържен шаран, а варненската нотка се допълва и от морски черешки или коктейлни скариди, оваляни в нишесте и сготвени на фритюрник. През това време помощниците правят картофена салата с ябълка. А други помагачи явно са украсили трапезата в типично морски стил. Докато гостите пътуват, остава малко време за подпредба на салатата - зелена, но декорирана по елегантен начин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта