Регистрация

Черешката на тортата - сезон 13, епизод 15, част 1



Черешката на тортата - сезон 13, епизод 15, част 1
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 1383

Актьорът Николай Ишков в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата с Николай Ишков

Излъчен на 17.06.2019

Първа част

Цяла седмица в Черешката ще готви и ще вечеря отбрана сценична компания в състав: актьорът, за когото светът е сцена, а понякога и футболен стадион - Николай Ишков; певицата, която познава и сладкото, и горчивото на нощния живот - Йоана Захариева - Йоко; новоизгряващата звезда на поп и хаос музиката - Ева Пърмакова; талантът, който блести еднакво силно и по клубове, и на снимачни площадки - Лорина Камбурова и младото лице на народния театър, човекът, който се определя като тотален щастливец - Зафир Раджаб. И понеже гостите обичат публика, я получават в лицето на най-претенциозния - шеф Иван Манчев.

Николай Ишков споделя, че обича да си угажда, затова ще се постарае да угоди и на своите гости. На пазара отива не със списък - пищов, а с цяла артилерия. Но познава хората по сергиите и знае къде какво да купи. Така си набавя селъри, джоджен, репички, зелена салата, хубави картофи, а от рибния магазин - охладен калкан и коктейлни скариди.

Тъй като домакинът има 4 деца, избира любимия си рсторант за посрещане на гостите. Като пръв помощник в кухнята застава синът му, а някъде в далечнината се мерва и готвач Ивчо, който също ще поеме част от задачите. Готвенето започва с морски череши - така Ники нарича кокейлните скариди, които се овалват в нишесте и се пържат на фритюрник. Още от сутринта актьорът е заложил агнешки езици да се сварят. След 6-7 часа кипене, те се обелват и се нарязват на слайсове. После ще се сготвят в зехтин с пресен розмарин.

За гарнитура към езиците ще има попарена коприва, смесена с моркови, лук, чесън и още зеленчуци, покрита с резени лимон и запечена на фурна. Основното ще е калкан, за да има варненска нотка в менюто.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 3:30 часа
Време за готвене: 4 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта